Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

7/8 ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ο Νέος.


7/8   ΟΣΙΟΣ     ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ο  Νέος.

          Γόνος της Αθήνας. Καρπός  ευσεβών  γονέων. Γαλουχείται με τα νάματα της πίστεως, γι’ αυτό και από μικράς ηλικίας ευδιάκριτη είναι η θερμουργός πίστη και η διάπυρη αγάπη προς τον Θεό και το συνάνθρωπο.

          Έκφραση της αγαπητικής διάθεσης η έμπρακτη  εκδήλωση. Ελεεί  αφειδώλευτα. Διαμοιράζει, τελικά, την περιουσία του στους έχοντες  ανάγκη αδελφούς του Χριστού, αλλά και δικούς του αδελφούς, και αποσύρεται σε ησυχαστική  αρένα, λίγο έξω από την Αθήνα.

          Οι ενοχλήσεις, όμως πολλές και η καταφυγή  στο Άργος μόνη  λύση. Εκεί κτίζει το Ησυχαστήριό του και Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Η  ασκητική  ζωή  του  καρποφορεί. Η αγιότητά  του ακτινοβολεί.

Στη  συμβουλευτική του καθοδήγηση προστρέχουν  πολλοί.

         Ο σατανάς  δολιοπλοκεί. Ενσπείρει  φθόνο  στους ιερείς, για υποθετική  ελάττωση  των  εισοδημάτων  τους  και  τον  καταγγέλλουν στον Αρχιεπίσκοπο  Άργους  Πέτρο.

          Η αφιλοκέρδεια όμως και η ευσέβεια του Θεοδοσίου  επισημαίνεται από τον Αρχιεπίσκοπο, γι’ αυτό  και τον ενισχύει στο έργο της  φιλανθρωπίας.

          Η πολυετής βιοτή του θεάρεστη.

Η ειρηνική εκδημία του σηματοδοτεί και  την  είσοδό  του  στην  πανευφροσύνη  του  Παραδείσου.

Η  ιαματική Χάρη επιχέεται πλούσια. -

               Από το βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄  Ελ. Α. Κλ.