Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

25.7 ΟΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ .

                                                         25.7  ΟΣΙΑ  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ .

         

          Σέλευκος ο κόμης, ο πατέρας της πανέμορφης και  πανέξυπνης και  ευπαίδευτης  και  πλούσιας  κόρης Ολυμπιάδας .

        Ο γάμος της με τον έπαρχο Κωνσταντινουπόλεως Νευρίδιο καταλήγει σε χηρεία.Αν και μικρή σε ηλικία παραμένει  πιστή  στη μνήμη του άνδρα της και αφιέρωνεται  πλέον στον Θεό.

        Υπηρετεί  θυσιαστικά  τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και διαθέτει  τη τεράστια  περιουσία  της  στην Εκκλησία. Διακόνισσα  Χριστού και κτιτόρισσα Ιεράς Μονής αναδεικνύεται η Ολυμπιάδα.

         Συνεργάτιδα του φλογερού μαχητή Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, θλίβεται  κατάβαθα για την εξορία του.Δέχεται παρακλητικές επιστολές του.Συμπάσχει και εκδημεί 50χρονη, εξόριστη  στη  Νικομήδεια, αμέσως  μετά την  κοίμηση  του  σεπτού Ιεράρχη.

         Μια πιστή Διακόνισσα στη  Θριαμβεύουσα Εκκλησία.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.