Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

17.7 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

                                                     17.7 ΑΓΙΑ  ΜΑΡΙΝΑ.

Αντιόχεια της  Πισιδίας η γενέτειρα της Μαρίνας.Μεγαλώνει  ορφανή από  μητέρα και με πατέρα ιερέα ειδωλολάτρη. Ανατρέφεται από Χριστιανή γυναίκα και ενσταλάσσεται στη ψυχή της η πίστη και η αγάπη στον Χριστό.

15χρονη  αποκαλύπτει  τη  πίστη της  στον  πατέρα  της. Αποποιείται  τη πατρική του ιδιότητα και  μεταστρέφεται η αγάπη του σε μίσος.

Ο έπαρχος Ολύμβριος πληροφορείται τη χριστιανική της ταυτότητα, τη συλλαμβάνει, την ανακρίνει, τη θαυμάζει, της προτείνει  συζυγία, αλλά αντιμετωπίζει  σθεναρή  την απάντηση : «Είμαι  Χριστιανή !»

          Βασανίζεται σκληρά.Υπομένει καρτερικά. Θεραπεύεται θαυματουργικά. Θεατές προστρέχουν στον Χριστό.

Αποκεφαλίζεται τελικά. Ευφραίνεται παντοτινά.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.