Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

11.7 ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ.

                                                          11.7  ΑΓΙΑ  ΕΥΦΗΜΙΑ.

          Ευσεβής, πανέμορφη  και δυναμική η  Ευφημία,  η  κόρη  του  Φιλόφρονα και της Θεοδοσιανής, διαθέτει αισθήματα διακαούς αγάπης  για  τον Θεό και έμπρακτης  αγάπης για τον άνθρωπο. Διακόνισσα της αγάπης  φροντίζει  τους πτωχούς και  τους αρρώστους, τα ορφανά και τους υπερήλικες.

Ιεραπόστολος φλογερή διαφωτίζει και στηρίζει τους πιστούς, ελέγχει και ενημερώνει  τους  απίστους.

          Συλλαμβάνεται, ομολογεί, βασανίζεται και εκδημεί μαρτυρικά και νικηφόρα.

Ενεργεί θαυματουργικά και ενθαρρύνει τους Χριστιανούς και κατατροπώνει τους αιρετικούς.  630 Άγιοι Πατέρες της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου υπολογίζουν τη γνώμη της.

        Και  οι δύο τόμοι των Ορθοδόξων και αιρετικών παίρνουν θαυματουργικά τη θέση  τους  πάνω  στο  ιερό  λείψανό της, στο στήθος και στα πόδια, αντίστοιχα.

        «Θαυμαστός  ο Θεός  εν  τοις Αγίοις Αυτού.»-

Από το βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.