Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

7.5 ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο Ψυχαϊτης.

                                             7.5  ΟΣΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   ο Ψυχαϊτης.

            Ιχνηλάτης Ιωάννου του Προδρόμου και Ηλιού του Προφήτου ο Ιωάννης.

Στην άσκηση αυστηρός, στη σωματική δουλαγωγία ανένδοτος, στη ψυχική ελευθερία νικηφόρος, στη προσευχή καρτερικός, στη ταπείνωση  υποδειγματικός, στην  αγάπη  έμπρακτος.

Δέχεται  σφοδρές  σατανικές επιθέσεις, αλλά  αντιστέκεται  σθεναρά.

Με τη νήψη και  τη  κατάνυξη, με  την αγρυπνία  και την εγκράτεια, με τη  Μυστηριακή και την Ασκητική ζωή επιτυγχάνει  την κάθαρση  της  καρδιάς  και προχωρεί στο φωτισμό του νου και στοχεύει τη Θέωση. 

Αήττητος μαχητής  των αιρέσεων, ανυποχώρητος  υπερασπιστής  της Ορθόδοξης Παράδοσης, περιφρονεί τη κοσμική εξουσία και υποτάσσεται απόλυτα στο Θεό. 

Φυλακίζεται  και  εξορίζεται.

Με το μαρτύριο και  τη  μαρτυρία ευαρεστεί  το Θεό. Η  ιαματική Χάρη του επιδίδεται. 

Ο Παράδεισος του ανήκει.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.