Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

27.5 ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΩΝ.

                                                            27.5 ΑΓΙΟΣ   ΘΕΡΑΠΩΝ.

Ζηλωτής ιερέας των Σάρδεων ο Θεράπων, αποτελεί γνήσια επιστολή Χριστού, αφού  διαθέτει πραότητα και ανεξικακία, επιείκεια  και μακροθυμία.

Με  όπλο  την ταπείνωση και πυξίδα  την  αγάπη  φιλοξενεί  αφειδώλευτα, εξυπηρετεί  αφιλοχρήματα, διδάσκει παραδειγματικά. Αγώνας  και αγωνία του η εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού.

          Αγρυπνεί  και αυτοελέγχεται για την  ορθή  επιμέλεια κάθε  ψυχής, για τη συμφωνία  λόγων και έργων, για την αποφυγή σκανδαλισμού και απώλειας ψυχών εξ αιτίας του.

Συλλαμβάνεται  και  προσκαλείται στην άρνηση  του Χριστού. 

Εμμένει σταθερά, βασανίζεται σκληρά και αποκεφαλίζεται, παίρνοντας 

το άφθαρτο στεφάνι του  μαρτυρίου.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.