Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Χάριτι δε Θεού ειμι ό ειμι.

"Χάριτι δε Θεού ειμι ό ειμι." ( Α΄Κορ. ιε΄10) 

            Κάθε άνθρωπος διαθέτει χαρίσματα, Θεόσδοτα, δώρα της Θείας Χάρης, αλλά και επίκτητα, ανθρώπινης ενέργειας και Θείας συνέργειας. Επομένως ό,τι έχει ο άνθρωπος το χρεωστεί στον Δωρεοδότη Κύριο.

            Η τοποθέτηση αυτή αληθής και  ψυχωφελής είναι, αφού ευγνώμονα αισθήματα διεγείρει και δικλείδα ασφαλείας  ακριβής είναι, αφού ταπείνωση προξενεί, με την απεξάρτηση από το "εγώ" και την εξάρτηση από τον Θεό.

         Η απόδοση των έργων μας στην παντοδυναμία και πανευσπλαχνία και πανσυνέργεια του Θεού, έκφραση ταπεινή και ως εκ τούτου προσελκύει το Θεϊκό έλεος και μας διατηρεί κάτω από την κραταιά προστασία Του.

            Με τη Χάρη του Θεού, λοιπόν, είμαστε ό,τι είμαστε.-       

Από  το  βιβλίο΄΄ΝΥΞΕΙΣ  ΒΙΒΛΙΚΟΠΑΤΕΡΙΚΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.