Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

                                                 28.2  Ο ΟΣΙΟΣ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

 

Γαλουχείται με τα νάματα της πίστεως ο  Βασίλειος.

Τροφοδοτείται με το λόγο του Θεού. Πυρακτώνεται η καρδιά του από αγάπη για το Θεό.

Εισέρχεται  νεώτατος  στη μοναχική  κονίστρα. Καθαρίζει με την άσκηση την  καρδιά  του. Φωτίζεται  ο  νους  του από το ΄Αγιο Πνεύμα.

Πάνοπλος, με τη Θεϊκή Χάρη και τη γνώση, μάχεται τους εικονομάχους.   Αντιστέκεται σθεναρά. Ορθοτομεί θαρραλέα  την Ορθόδοξη Αλήθεια.

Βασανίζεται ποικιλότροπα και σκληρά.

Τελικά δικαιώνεται, απελευθερώνεται, συνεχίζει την ασκητική πολιτεία. Διαφωτίζει και μεταστρέφει και κερδίζει  ψυχές για το Χριστό.

         Είναι ο ανυποχώρητος μαχητής, ο τολμηρός ομολογητής, ο φλογερός δάσκαλος, ο ΄Οσιος του  Θεού  Βασίλειος.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.