Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ ο Σκοπέλου.

                                    

                                 25.2   ΑΓΙΟΣ   ΡΗΓΙΝΟΣ  ο  Σκοπέλου.

 

Γόνος  της Λειβαδιάς ο Ρηγίνος. Από τους Θεοσεβείς γονείς του νουθετείται  χριστιανικά.  Η  πίστη  και  η αγάπη  στο Θεό  εμφυτεύονται στο γεώργιο της ψυχής  του.             Η  ταπείνωση  και  η υπομονή τον κοσμούν αργότερα.

Ο επισκοπικός θρόνος της Σκοπέλου του προσφέρεται επάξια. 

Διακονεί το λαό του Θεού με φόβο Θεού και μεταλαμπαδεύει στο ποίμνιό του τη φλόγα της καρδιάς  του, τη γενναιότητα της ψυχής του.

Μάχεται δυναμικά για την ορθόδοξη Αλήθεια. Κατατροπώνει τους εχθρούς της      πίστεως.

Ομολογεί σθεναρά. Μαρτυρεί  καρτερικά.

Στεφανώνεται άφθαρτα και ευφραίνεται αιώνια.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ