Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αγία Νίνα η Ισαπόστολος




Η Αγία Νίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία από ευσεβή οικογένεια κι έζησε τον 3ο αιώνα. Ο πατέρας της Ζαβουλών ήταν στρατιωτικός και συγγενής του Αγίου Γεωργίου. Πριν ακόμα νυμφευθεί, είχε φύγει από την πατρίδα του Καππαδοκία, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Η μητέρα της Σωσάννα, αδελφή του επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβενάλιου.
Ο πατέρας της, φλεγόμενος από αγάπη προς τον Θεό, έγινε, με την συγκατάθεση της συζύγου του, Μοναχός στην έρημο του Ιορδάνη. Η μητέρα της Αγίας Νίνας τοποθετήθηκε ως διακόνισσα στο Ναό της Αναστάσεως. Την Αγία Νίνα την παρέδωσαν στην ευλαβέστατη Γερόντισσα Νιοφόρα, για να την αναθρέψει.
Σύμφωνα με την παράδοση, η Νίνα, διαβάζοντας το Ευαγγέλιο και το κεφάλαιο της Σταύρωσης, διερωτήθηκε, πού μπορεί να βρίσκεται ο χιτώνας του Χριστού. Ρώτησε κι έμαθε, ότι είχε μεταφερθεί στην Ιβηρία από ένα ραβίνο Ελιόζ, ο οποίος τον είχε παραλάβει από τον στρατιώτη, που τον κέρδισε στην κλήρωση κάτω από τον Σταυρό και φυλασσόταν στην πόλη Μιτσχέτη.

Ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας για να μεταβεί εκεί και να προσκυνήσει τον χιτώνα. Η Θεοτόκος εμφανίστηκε στον ύπνο της και την προέτρεψε να μεταβεί στην Ιβηρία και να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Μαζί της θα έφερε ένα Σταυρό από κληματόβεργες, που της πρόσφερε η Παναγία, για να είναι η ασπίδα και ο φύλακάς της στη μεγάλη αποστολή που αναλάμβανε. Γύρω από τον Σταυρό η Νίνα έπλεξε μία κοτσίδα από τα μαλλιά της και αναχώρησε για την Ιβηρία προς συνάντηση του θείου της Επισκόπου Ιουβενάλιου, από τον οποίον  έλαβε την ευχή του.
Έτσι μετά από εντολή της Θεοτόκου, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Γεωργία, περί τον 3ο Αιώνα μ.Χ. Η αποστολική της δράση και το χάρισμα της θαυματουργίας οδήγησαν τους βασιλείς της Γεωργίας Μιριάν (265-342 μ.Χ.) και Νάνα στην αλήθεια του Χριστού. Στη διάρκεια της αποστολής της βρήκε πού είχε εναποτεθεί ο Χιτώνας του Χριστού και στο σημείο εκείνο ανήγειρε το ναό του Αγίου Στύλου.
Η Αγία Νίνα κοιμήθηκε οσίως με ειρήνη και ο Θεός την δόξασε διατηρώντας το τίμιο λείψανό της άφθαρτο.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θεσσαλονίκης και στη Μονή Κύκκου Κύπρου  και ανακηρύχθηκε Αγία και Ισαπόστολος από την Εκκλησία για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφερε στον Χριστιανισμό. Είναι η προστάτρια Αγία της Γεωργίας.
Εορτάζει στις 14 Ιανουαρίου.