Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

10.2 ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

                                                 10.2 ΑΓΙΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

          Βλάστημα της Μ. Ασίας ο Χαράλαμπος   αναδεικνύεται  Λειτουργός του  Υψίστου, αλλά και αγωγός της αγάπης. Λατρεύει τον Θεό ένθερμα και υπηρετεί τον άνθρωπο πρόθυμα.

          Στόχος του διωκτικού μένους του Σεπτίμιου  Σεβήρου  συλλαμβάνεται πάραυτα και ομολογεί απερίφραστα. Η παρρησία  του  προβληματίζει  τους εχθρούς, προσελκύει  τους  απίστους  και  τονώνει τους πιστούς.

Βασανίζεται  σκληρά, αλλά υπομένει. Αντί να μεμψιμοιρεί δοξολογεί. Η  αντοχή  του θαυμάζεται και  οι δήμιοι προσηλυτίζονται.

Ελευθερώνεται, αλλά επανασυλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται.

          113  χρονών  εισέρχεται  τροπαιούχος στη Βασιλεία του Θεού.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.