Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

20.12 ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ο θεοφόρος.

20.12   ΑΓΙΟΣ    ΙΓΝΑΤΙΟΣ   ο θεοφόρος.

    Ιγνάτιος!  Επίσκοπος Αντιοχείας. Φλογερός κήρυκας  του  Ευαγγελικού  λόγου, φρουρεί  άγρυπνα  το  λογικό ποίμνιο, που  ο  Κύριος  του  εμπιστεύεται. Υπερασπίζεται  την Εκκλησία  ατρόμητα και ενώπιον του βασιλιά.

             Συλλαμβάνεται  πάραυτα και οδηγείται  στη Ρώμη. Οι Χριστιανοί πληροφορούνται την άφιξή του και φροντίζουν για τη μαρτυρική  απαλλαγή του.

            Ο ίδιος διακατέχεται από μαρτυρικό πόθο και  όταν  εισέρχεται  στο  αμφιθέατρο, 107  μ.Χ.  προκαλεί  τα  θηρία  να τον κατασπαράξουν. Το σώμα του γίνεται βορά των θηρίων και η ψυχή του χαρμονή των Αγγέλων,  καύχημα  των  Μαρτύρων ,αγλάϊσμα  των Επισκόπων, δόξα  της Εκκλησίας.

             ΄Αγιος    Ιγνάτιος  ο Θεοφόρος   προσονομάζεται και τιμάται.-

                                   Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ