Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

11.12 ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ο στυλίτης.

 

11.12  ΟΣΙΟΣ  ΔΑΝΙΗΛ ο  στυλίτης.

          410 μ.Χ. και  στα Μαρουθά των  Σαμοσάτων  γεννιέται  από  τους   ευλαβείς γονείς  του Ηλία  και  Μάρθα, ο Δανιήλ.

          Καρπός  προσευχής  και  ανάθημα ιερό, δέχεται ως διψασμένη έλαφος τους λόγους  του  Ευαγγελίου  και  προχωρεί στην έμπρακτη εφαρμογή τους.

          Ο πόθος της   καθολικής   αφιερώσεως  στον  Θεό  διακαής, τον οδηγεί  σε κοινοβιακό στίβο.

          Επιδίδεται στη μελέτη  και  στην άσκηση  και σημειώνει αλματώδη πρόοδο.

Συναντάει  τον  Συμεών  τον στυλίτη  και δέχεται την αύρα των λόγων του. Με την προτροπή  του πηγαίνει στην Προποντίδα και  με  οραματική παρότρυνση  τον μιμείται.

          Ο Δανιήλ  επάνω  στον στύλο δίνει  νικηφόρες  μάχες  με  τις  δυνάμεις  του σκότους  και  σημειώνει  περιφανείς νίκες. Η κάθαρση  της  καρδιάς  του  προσδίδει προορατική  και  θαυματουργική Χάρη.

           Πλήρης  ημερών,  80χρονος   και  υπερπλήρης αγιότητας εκδημεί  προς τον Κύριο.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ.