Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

11.11 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ .

 

11.11  ΑΓΙΟΣ   ΜΗΝΑΣ .

3ος αιώνας μ.Χ. γεννιέται ο Μηνάς. Οι γονείς του ειδωλολάτρες.

Ο ίδιος, ως  έφηβος,  κάνει  μία  Υψηλή  Γνωριμία. Είναι  η τουΧριστού. Το  είναι  του συγκλονίζεται.  Η  καρδιά  του  φλέγεται. Ανήκει  ολοκληρωτικά σ᾿ Εκείνον.

          Η απόλυσή του, από  τις  στρατιωτικές δυνάμεις,  σηματοδοτεί  την  πορεία του.

Ο πόθος του, για μόνωση και επικοινωνία  αδιάλειπτη με τον Ιησού,

πραγματώνεται.

Αναχωρεί για το όρος Κοτυάειον της Φρυγίας.Εκεί μαζί με άλλους συγκροτούν την  κοινωνία  αγάπης  του Χριστού. Λατρεύουν  τον  Κύριο και υμνολογούν τα μεγαλεία Του.

          Σε λίγο ξεσπάει  διωκτική  καταιγίδα. Ο  Μηνάς  πυρπολημένος  από αγάπη, για τον Θεό, είναι πανέτοιμος,  για  μαρτυρική ομολογία. Αυτόκλητα παρουσιάζεται σε ειδωλολατρική πανήγυρη  και  διακηρύσσει  την  αληθινότητα  του Τριαδικού Θεού.

Οι πάντες  εξαγριώνονται. Ο  δικαστής  Πύρρος  αυτεπάγγελτα  τον κηρύσσει ένοχο θανάτου.

Ο Μηνάς  συνεχίζει με  ελεγκτική επίθεση  και αυτοθυσιαστική διάθεση.                         
Ο αποκεφαλισμός  επέρχεται άμεσα και φρικτά.

          ΄Ενας Μάρτυρας  Χριστού  προστίθεται στη Μαρτυρική Χορεία.-

Από  το  βιβλίο ΄΄ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ΄΄ Ελ. Α. Κλ