Κ Υ Ρ Ι Ε    Ι Η Σ Ο Υ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ε    Υ Ι Ε    Τ Ο Υ    Θ Ε Ο Υ    Ε Λ Ε Η Σ Ο Ν    Μ Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ


Η έμφλογη, κάθετη αγάπη προς το Θεό εκφράζεται με μία έμπρακτη, διάπυρη, οριζόντια αγάπη προς τον "πλησίον".Προορισμός του ανθρώπου η Θ έ ω σ η . Μία προσφορά δυνατότητας Θεϊκή, με την Ενανθρώπηση, Σταυρική Θυσία και Ανάσταση του Λόγου.Η Θ έ ω σ η, ενέργεια Θεού, αλλά και συνέργεια ανθρώπου.Σ’ αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια επιποθούμε να συμβάλλομε γνωστοποιώντας ό,τι΄΄εφώτισε ο Θεός΄΄, προς δόξα Του και σωτηρία του λαού Του.Το site αυτό είναι μία ελάχιστη προσπάθεια, ανιδιοτελής, ένας αντίλαλος Ορθοδοξίας, μία ορθόδοξη μαρτυρία στο διαδικτυακό χώρο, για προβολή προτύπων, παροχή εμπειριών και προσφορά ελπίδας στον αόρατο πόλεμο κάθε αγωνιζομένου προσώπου.-

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

14.5 ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ



14.5  ΑΓΙΟΣ    ΙΣΙΔΩΡΟΣ  
  
  
            Ναύτης  ο  Ισίδωρος  του  βασιλικού  στόλου,  αλλά  και   στρατιώτης
πιστός του Χριστού.
            Στη Χίο βρίσκεται όταν καταγγέλλεται στον ναύαρχο Νουμέριο, για τη χριστιανική του  ιδιότητα. Ομολογεί θαρσαλέα, βασανίζεται σκληρά, φυλακίζεται  άσπλαχνα.
Ο πατέρας του φανατικός εἰδωλολάτρης  το πληροφορείται, καταφθάνει  από την Αλεξάνδρεια, προσπαθεί να μεταπείσει το γυιό του, αλλά ματαιοπονεί.
Εξαλλος  παροτρύνει  τον ναύαρχο  για άμεση  θανάτωση. Βασανίζεται  ο  γενναίος Αθλητής του Χριστού  και  αποκεφαλίζεται.
         ΄Ενας  άπιστος  πατέρας  παραδίδει  σε θάνατο  το πιστό  παιδί  του.-

                                                                                                                                Ελ. Α. Κλ.